Speciale workhop Glasfusing: Glasmarmeren

Op verzoek organiseer ik een aantal lesdagen met een speciaal thema. In deze workshop leert u glaskammen (ook wel glasmarmeren genoemd).


Doordat we extra tijd hebben, is er tijd om eens iets te proberen, waar we in de normale cursus en workshops niet aan toekomen. In de prijs is rekening gehouden met het extra glas dat voor deze grotere en/of dikkere objecten nodig is.

Bovenstaande foto's zijn werken zijn door leerlingen gemaakt tijdens een voorgaande workshop marmeren.


U maakt een 2 cm dikke plaat glas van circa 20 * 20 cm, die is opgebouwd uit platen en stroken glas. In de loop van de middag gaan de platen glas de oven in. 's Avonds laat komt u terug om het glas met de hand te kammen/marmeren.

We beginnen om 10:00 uur en eindigen om uiterlijk 16:00 uur. Om circa 21:00 uur komt u terug om uw glas te marmeren.

Moeilijkheidsgraad: ervaring met glassnijden is, gezien het grote aantal elementen, wenselijk. Daarnaast moet u niet bang zijn om (kortstondig en goed beschermd) in een hete oven te werken.


Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 4
Tijd: 10:00 - 16:00 uur en circa 21:00 - 22:00 uur


Data:

De eerstvolgende datum, waarop u aan kunt sluiten is donderdag 6 januari 2022. Er is dan plaats voor maximaal 2 extra deelnemers.

Ik spreek, als dat niet past, graag met u een passende datum af.


Kosten:


Kosten: 200 euro (exclusief lunch, inclusief maximaal 2,25 kg glas (tot 18 jaar € 165).


Verder...

Wilt u een ander object? Kijk dan bij de workshops glasfusing.


Koffie/thee/fris en iets lekkers staat klaar.


Wilt u lunchen bij een restaurant in de buurt? Bij het Wapen van Norg vlak om de hoek krijgt u gratis een kop koffie of thee bij uw lunch. Als u 's ochtends doorgeeft welk gerecht u wilt, staat het klaar wanneer u pauze heeft.


Werkstukken ophalen


De werkstukken worden in de glasoven op circa 800°C gestookt tot één geheel. Doordat het stoken en afkoelen de nodige tijd vraagt, kunt u de werkstukken niet direct mee naar huis nemen. De objecten, die u zelf 's avonds ziet ontstaan (hangend, vloeiend en gemarmerd glas), zijn 48 uur na de cursus klaar om meegenomen te worden. In overleg kan werk verz​onden worden.​


Annuleren


Als u om welke reden dan ook de workshop of cursus moet annuleren, dan gelden de volgende afspraken:
- tot 3x24 uur voor aanvang kunt u de workshop of cursus kostenloos annuleren. Daarna bereken ik 50% van de kosten.


Aanmelden