Speciale workshop Glasfusing: Glasdruppels

Op verzoek organiseer ik een aantal lesdagen met een speciaal thema. Doordat we extra tijd hebben, is er tijd om eens iets te proberen, waar we in de normale cursus en workshops niet aan toekomen. In de prijs is rekening gehouden met het extra glas dat voor deze grotere en/of dikkere objecten nodig is.

Het atelier is voorzien van goede ventilatie en airconditioning, dus altijd lekker om te werken.

We maken een constructie, waarbij we glas laten vloeien. De bedoeling is dat er een vrijstaand, glazen object ontstaat. 

We beginnen om 11:00 uur met uitleg over glas, glasfusing en het object. Vervolgens maken we de constructie. Na de lunch gaan we het object opbouwen. Om uiterlijk 15:00 uur uur gaat de oven aan. Om 21:00 uur kunt u komen kijken naar het vervloeïingsproces. Dit is niet noodzakelijk, maar wel leuk om te zien. Reactie van deelnemers: "Dit had ik niet willen missen!". 

Moeilijkheidsgraad: goed te doen, ook voor beginners.

Tijd: van 11:00 - 15:00 uur en indien gewenst van circa 21:00-22:00 uur


Data:


Ik spreek graag met u een passende datum af. Indien er ruimte is voor meer deelnemers, publiceer ik deze datum als open inschrijving op deze pagina.


Kosten: 175 euro (exclusief lunch, inclusief glas). Tot 18 jaar € 145.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 4.


Verder...

Wilt u een ander object? Kijk dan bij de workshops glasfusing.

Koffie/thee/fris en iets lekkers staat klaar.


Wilt u lunchen bij een restaurant in de buurt? Bij het Wapen van Norg vlak om de hoek krijgt u gratis een kop koffie of thee bij uw lunch. Als u 's ochtends doorgeeft welk gerecht u wilt, staat het klaar wanneer u pauze heeft.


Werkstukken ophalen


De werkstukken worden in de glasoven op circa 800°C gestookt tot één geheel. Doordat het stoken en afkoelen de nodige tijd vraagt, kunt u de werkstukken niet direct mee naar huis nemen. De druppel objecten zijn op de tweede dag erna klaar om meegenomen te worden, meestal aan het begin van de middag. Bij een zaterdagcursus kunt u het werk dus zondag aan het begin van de middag meenemen (afhankelijk van de exacte planning op de dag zelf, wijzigingen zijn mogelijk).


Annuleren


Als u om welke reden dan ook de workshop of cursus moet annuleren, dan gelden de volgende afspraken:
- tot 3x24 uur voor aanvang kunt u de workshop of cursus kostenloos annuleren. Daarna bereken ik 50% van de kosten.


Aanmelden