Stapelingen

De Stapelingen techniek heb ik vanaf 2013 bedacht en ontwikkeld om driedimensionale glassculpturen met glasfusing te kunnen maken. Dit krijgt inmiddels veel navolging in binnen- en buitenland. Hierbij werk ik veel met subtiel elegante en toch krachtige vormen. 

Bij Stapelingen worden veel glasplaatjes met elkaar versmolten tot grotere objecten. Doordat het glas samengesmolten wordt, ontstaan gedeeltelijke vervloeiïngen, die het object voor mij speels en interessant maken. Daarnaast gebruik ik veel openingen in mijn werk, die zorgen voor extra werking van extern licht.

In sommige gevallen vorm ik Stapelingen met de hand. Dat betekent dat ik ze op hoge temperatuur uit de oven haal om dan de vorm met de (beschermde) hand te veranderen. Hierdoor zijn meer vormen mogelijk dan met de gebruikelijke mallen bereikt kunnen worden. Ook combineer ik Stapelingen met geslepen kommen en schalen.


Ook maak ik portretten in deze techniek. Een uniek object om bijvoorbeeld ter gelegenheid van een huwelijk, trouwdag of verjaardag kado te geven.


Een overzicht van alle Stapelingen vindt u hier.