Over 


Mijn naam is Linda van Huffelen. Onder de naam Glasuniek maak ik objecten en sculpturen van glas, waarvoor ik uitsluitend de techniek glasfusing gebruik.

Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar o zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan mijn gedachten en emoties. 

Binnen glasfusing specialiseer ik mij in ongebruikelijke technieken. Ik vind het niet interessant steeds hetzelfde te doen of andere mensen na te doen. Deze werkwijze houdt in dat ik vaak op zoek ga naar nieuwe toepassingen in glasfusing en cross overs maak met andere kunstvormen.​

Mijn werken zijn unica. Niet alleen qua uitvoering, maar ook qua ontwerp. Mijn ontwerpen ziet u slechts één keer.


Kenmerken van mijn werk zijn:
·        vloeiende lijnen en kleurverloop
·        beeldend met veel nadruk op dimensie
·        kleurrijk
·        vernieuwend

Bij het ontwerpen is doorvallend licht voor mij heel belangrijk. Ik vind het leuk om te spelen met reflecties en combinaties van transparant en doorschijnend glas.​


Inflatables


Ik ben autodidact met uitzondering van een masterclass, die ik in 2018 heb gevolgd bij de Amerikaanse glaskunstenaars Matthew Szösz en Anna Mlasowsky. Van hen heb ik een hele bijzondere techniek geleerd (Inflatables), waarbij gefused glas na het stoken wordt opgeblazen met perslucht. Deze uitermate complexe techniek wordt voor zover mij bekend alleen door Matthew en mijzelf in eigen atelier uitgevoerd. Ik voeg hier dan kleur aan toe en ben bezig met het verder ontwikkelen van een combinatie van Stapelingen en Inflatables.

Credentials en lidmaatschappen


Mijn werk is verkocht aan klanten in onder andere Nederland, Duitsland, België, Spanje, de Verenigde Staten, China, Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook is mijn werk opgenomen in particuliere collecties.


In 2019 is één van mijn glazen portretten op de long list van de Nederlandse portretprijs gekomen.

In 2016 werd ik vierde bij de gezamenlijke publieks- en juryprijs van de Nederlandse Kunstdagen.


​Mijn werk wordt op wisselende locaties geëxposeerd. Klik hier voor exposities van mijn werk.


Ik ben lid van:

- de Vereniging Vrienden van Modern glas

- lid  van de Vereniging van professionele kunstenaars en vormgevers in de gemeente Noordenveld (VERKUNO)

- Beroepsorganisatie Kunstenaars


Stapelingen


De Stapelingen techniek heb ik vanaf 2013 bedacht en ontwikkeld om driedimensionale glassculpturen met glasfusing te kunnen maken. Hierbij werk ik veel met subtiel elegante en toch krachtige vormen. 

Bij Stapelingen worden veel glasplaatjes met elkaar versmolten tot grotere objecten. Doordat het glas samengesmolten wordt, ontstaan gedeeltelijke vervloeiïngen, die het object voor mij speels en interessant maken. Daarnaast gebruik ik veel openingen in mijn werk, die zorgen voor extra invloed van het licht.

Momenteel werk ik met Stapelingen, die handgevormd worden in de oven. Dat betekent dat ik ze op toptemperatuur uit de oven haal om dan de vorm met de (beschermde) hand te veranderen. Hierdoor zijn meer vormen mogelijk dan met de gebruikelijke mallen bereikt kunnen worden. Ook combineer ik Stapelingen met geslepen kommen en schalen.